Topçam İzcilik ve Spor Kulübü

Topçam İzcilik ve Spor Kulübü Teknik İzcilik Bilgileri

Doğa Yürüyüşüne Çıkmadan Önceki Hazırlık

   
 Kamp veya günübirlik yürüyüş yapacağınız bölgeyle ilgili bilgileri derleyin.


   • Doğa yürüyüşleri öncesinde, ayak tırnaklarınızın en az bir gün önce kesilmiş olmasına dikkat ediniz. Aksi halde faaliyet esnasında tırnak batması veya kırılma gibi küçük yaralanma olayları ile karşılaşabilirsiniz.

   • Normal ayak numaranızdan bir numara daha büyük, sert ve kalın tabanlı, mümkünse ayaklarınızı bileklerden saracak boğazlıklı bir ayakkabınız olmasına dikkat edin. Böylece ayak burkulması riskini azaltacaksınız. Ayakkabı olarak da postal ya da bot türü ayakkabılar giyilmelidir. Spor ayakkabı ya da su geçirebilecek herhangi boğazsız bir ayakkabı kişiyi zor durumda bırakabilir.

   • Yürüyüş esnasında hareket kabiliyetinizi engellemeyecek bollukta bir pantolon veya polar alt giyinin. Giysilerinizi seçerken pamuklu ve keten türler yerine sentetik ve yünlü giysileri tercih edin Bunun nedeni pamuklu giyeceklerin çabuk ıslanması ve ıslandığında geç kurumasıdır. Kot pantolon yerine kadife ya da yünlü pantolonlar tercih edilmelidir. Kot pantolon vücudu soğuk tutar, ıslandığında bacaklara yapışır ve kolay kurumaz.

   • Sırt çantanızı mutlaka akşamdan hazırlayın.

  • Sabah evden ayrılmadan önce mutlaka kahvaltı yapın, ihtiyaç hissetmeseniz de mutlaka bol su için.